Nyheder: Tips til at købe en brugt Macintosh computer

Tips til at købe en brugt Macintosh computer

Tips til at købe en brugt Macintosh computer

19 April, 2017 - Anmeldt af

Når du køber en Macintosh computer, forventer du, at den kan holde i lang tid. Efter mange års undersøgelser er Apple kommet til det resultat, at deres Macintosh computere, og iPad/iPhone mobile enheder, vil kunne holde omkring fire år, før computeren/enheden behøver en hardwarereparation.

Apple udtaler, at de fleste Macs ”holder betydeligt længere, hvis de bliver holdt ajour med regelmæssige softwareopdateringer og bliver videregivet, eller gensolgt af den første ejer til brug for andre”.

Eftersom Apples Mac-computere er så pålidelige, kunne du måske ønske at overveje køb af en nyistandsat model for at spare nogle penge (disse brugte, men istandsatte Macs, kaldes også refurbish Macs eller genbrugte Macbooks). Du kan opleve besparelser på mellem 20 og 30 % på reparerede Macs. Du kunne bruge denne besparelse til at købe et par ekstra hardwareenheder, softwareprodukter, eller endog have råd til en lidt mere kraftfuld model, end hvis du skulle købe en spritny.

 

Undersøg, Undersøg

Førend du endog tænker på køb af en nyistandsat Mac, skal du være sikker på at have foretaget dine forundersøgelser. Mest vigtigt er at undersøge de aktuelle modeller for at se, hvorledes de adskiller sig fra tidligere modeller. I de senere år har Apple kun opgraderet Mac i løbet af de sidste måneder i året. Hav denne tidsramme i erindring, førend du foretager et køb.

Som en del af din efterforskning skal du besøge en nærliggende Apple detailforretning og få de nyeste modeller forevist. Stil den Apple-ansatte kritiske spørgsmål om hastighed, hukommelse og intern lagringsplads. Mac Book Pro fremkommer for forskellige skærmstørrelser. Se personligt, på forskellighederne. Hvis du ikke kan besøge en Apple butik så foretag i det mindste en online sammenligning, eller forsøg en anden detailforretning.

I sidste instans, læs anmeldelser af de modeller, som du overvejer. Jo mere du ved om de nyeste modeller, desto bedre kan du vurdere, hvad der mangler på de nyistandsatte enheder. Du kan være nødt til at forbigå Apples nyere funktioner, så som et 3D Touch trackpad, eller en OLED TouchBar for at spare nogle penge, så sørg for at være sikker på, at du er tilfreds med din beslutning.

Ikke overraskende, så er Apples egen butik et glimrende sted at købe nyistandsatte Macs. Imidlertid er det ikke det eneste sted, som du vil se nedenstående.

Tilbage